Dyofix til hagedam og vannspeil

Bekjemp alger og ugress med Dyofix damfarger

Trygg for barn, kjæledyr og damliv

Ikke-giftige damfarger er en effektiv måte å kontrollere alger og ugress på uten å påvirke helsen til fisk, dyreliv og planter.

Pond Black fargestoff for designfunksjoner

Dyofix Pond Black er det ideelle valget for den lille hagedammen eller vannspeilet: vannplanter ser fantastisk ut mot den svarte obsidianoverflaten og skaper vakre refleksjoenr, samtidig som den skjuler skjemmende rør og reparasjoner.

Blue & Shadow ideell for fiskedammer

SGP Blue og SGP Shadow dam fargestoffer er best for å kontrollere alger og ugress i en dam eller innsjø som inneholder fisk. Damfargestoffene vil avskrekke rovdyr ettersom fargestoffene skjuler fisk mot bunnen av dammen, noe som gjør dem nesten usynlige for de fleste fugler over hodet.

Funksjoner og fordeler

vannspeil hagedam dyofix
  • Hemmer alger og ugressvekst
  • Forbedret utseende på vannet ditt
  • Prisbelønte hagedesignere bruker Dyofix Pond Black
  • Avskrekker fugler og katter fra å ta fisken din
  • Enkel å bruke for en fantastisk finish
  • Skaper en vakker kontrast for planter og busker
  • Trygg for barn, kjæledyr og damliv

Ofte stilte spørsmål om damfarger

Under finner du en rekke spørsmål vi ofte får på bruk av Dyofix damfarge. Om du ikke finner svar på ditt spørsmål, ta kontakt og vi hjelper deg med et raskt svar!

Dosering av Dyofix Shadow og Blue til hagedam

Fyll en vannkanne halvveis med damvann og tilsett den målte mengden, rør innholdet. Når utblandet, påfør på forskjellige deler av dammen.

SGP Blue 100: 1 ml kreves for hver 300 liter vann
SGP Shadow 100: 1 ml kreves for hver 300 liter vann
Merk: Vannet vil se ut til å ha mer farge de første dagene ettersom det tar litt lengre tid å blande fra toppen til bunnen. Anbefalt dose er for vanndybde fra 1m. Om vanndybden er lavere, anbefales økt dose.

Påfylling
For å opprettholde nivået av DyoFix i vannet, som en generell veiledning, tilsett 10 % av den opprinnelige dosen månedlig. Den første behandlingen bør gjøres tidlig på våren.

Dosering av Dyofix Pond Black til Vannspeil

Dyofix Pond Black er et svart damfargestoff som brukes i mindre dammer og fontener der det kreves en dramatisk effekt. Fargestoffet skaper an fantastisk refleksjon av sollys, månelys, flyteglass eller den omkringliggende hage.
Vedlikehold og stadig utskifting av vann vil ikke være nøvendig.

Dosering:
50g fargepulver holder til 1500liter
300ml sort farge holder til 1000 liter

Hvordan bli kvitt alger i hagedam

SGP Shadow naturlig utseende damfarge har vist seg å være veldig populær blant gartnere som ønsker å behandle damvannet sitt med et miljøvennlig algekontrollprodukt, uten en fargetone.Både de flytende og løselige pulverposene med damfargestoff med naturlig utseende vil spre seg fritt i dammen din, og kontrollere mengden sollys som trenger inn i dammens vann for å hemme ressursene som er tilgjengelige for alger og vannlevende ugress.

Manuell algeforebygging kan være tidkrevende, noe som ikke alltid er praktisk for helgegartnere. Vårt naturlige utseende damfargestoff er enkelt å påføre, og skaper en naturlig utseende “skumringseffekt” som regulerer dammens økosystem til fordel for damliv, fisk og planter.

Vil DyoFix damfarger fungere i alle dammer og innsjøer?

Våre damfargestoffer vil skape et lysfilter i alle farvann. Følger du vår anbefalte minimumsdose kreves minst 1 meter total dybde, mens mindre vanndybder krever mer fargestoff for å kompensere for den økte tilgjengeligheten av sollys, for eksempel vil en dam på en halv meter trenge en dobbel dose.
Vær oppmerksom på at ikke alle ugress og alger er mottakelige for behandlet vann ved minimumskonsentrasjoner, og du kan dermed måtte økte dosen noe.

Hvor lenge varer damfargestoffet?

Det finnes ikke noe definitivt svar på dette spørsmålet da sterkt sollys og nedbør begge har en effekt på fargestoffet. Solen vil falme fargestoffet og nedbør vil fortynne det. Vi foreslår at en månedlig påfylling på 10 til 15 % av den opprinnelige dosen bør gjøres for å holde fargestoffkonsentrasjonen på sitt beste.

Jeg har fisk i dammen, vil de være trygge?

Den anbefalte doseringen er svært lav og har ingen effekt på fisk. Det europeiske regelverket har en fisketest som bruker fargestoffene i konsentrasjoner 1000 ganger større enn anbefalte dose uten skadelige effekter.

Kjæledyret mitt drikker fra dammen vår, går det bra?

Vann behandlet med DyoFix damfarge er 100% trygt for fugler, dyr og insekter, og vil ikke være annerledes enn før det ble tilsatt, så hvis kjæledyrene var ok før, vil de forbli slik.

Dammen vår får besøk av insekter, fugler og dyr – vil det behandlede vannet være trygt for dem å drikke?

Det faktiske fargestoffinnholdet i vannet er svært lavt og vil ikke være skadelig. Et velkjent merke av energidrikk har 65 ganger mer fargestoff per liter enn en liter damvann dosert til minimumsanbefalingen!

Bidrar Dyofix damfarger til å redusere ugressvekst så vel som alger?

Ja. Rotfestet ugress i bunnen av dammen krever sollys for å vokse på nøyaktig samme måte som alger. Ugras som har blader ved, eller over vannoverflaten, vil kunne dra nytte av sollyset, så det anbefales at Dyofix damfarger påføres tidlig på våren før ugresset begynner å vokse. Forebygging er alltid bedre enn kur!

Ugresset i innsjøen vår vokser, er det for sent å bruke DyoFix damfarge?

Noen ugress krever mer lys enn andre for fotosyntesen, de som krever mye lys kan kanskje ikke støtte sin egen vekst selv når de har truffet overflaten. Som nevnt ovenfor, prøv å påføre den første dosen om våren før veksten er etablert.

Hva skjer hvis vi legger for mye damfarge i vannet vårt?

Vannet vil være en dypere nyanse, og muligens ugjennomsiktig. Over tid vil nedbør fortynne fargen til det punktet hvor alt vil være borte. Den kan også fortynnes ved å tilsette mer vann.

Vil fargene kunne sverte av?

I konsentrert form VIL fargestoffer flekker på hender og klær, så det anbefales alltid å bruke hansker ved håndtering av produktene. Ved anbefalte fortynningsnivå vil ingen farging forekomme.
DyoFix Pond Black bruker en høyere konsentrasjon av fargestoff enn shadow og kan føre til lett misfarging av omkringliggende steiner og vannelementer.
Søl av fargestoffet på omkringliggende områder bør vaskes med rikelige mengder vann først, og deretter vil sterkt sollys fjerne eventuelle rester etter en liten stund.

Er det trygt å svømme i vann behandlet med Dyofix damfarger?

Ja. Alle Dyofix Pond-produkter er laget med europeiske matgodkjente farger, men gi det konsentrerte fargestoffet tid til å blande seg i vannet før du dykker inn!

Kan vi bruke mer enn anbefalt dose?

Ja. Dyofix kan overdoseres mange hundre ganger. Noen ganger er det nødvendig å legge til mer enn minimumsdosen, for eksempel hvis ugresset har vokst og nærmer seg overflaten kan en gjerne økte dosen 2, 3 eller 4 ganger minimum, men det avhenger av hvor nær overflaten ugresset er.

Hvor dypt i skyggen vil vannet være når damfargestoffet er påført?

pond dye colours.jpg

Illustrasjonen her viser at minimumsdosen er nesten umerkelig. Vær oppmerksom på at fargene som vises er veiledende og ikke er ment å oppfattes som nøyaktige.

Hvor lang tid tar det før Dyofix damfargestoff blandes inn i en dam?

Dette avhenger av en rekke faktorer. Størrelsen på dammen – med en veldig stor dam kan det være vanskelig å nå midten (uten å bruke båt). Jo mer bevegelse av vannet, jo raskere vil damfargestoffet blandes. Hvis det brukes sirkulasjonspumper, vil blandingen ta kortere tid. Bevegelsen av fisk bidrar til å distribuere Dyofix.

Vil Dyofix skade vannpumpene?

Nei. Fargestoffet er fullstendig løselig og passerer veldig lett gjennom pumper og filtre.

Kan Dyofix brukes med andre damfarger?

Dyofix Pond Blue og Black kan brukes sammen med andre kjemikalier forutsatt at de ikke er klorbaserte. Klor vil angripe fargestoffet ved å bleke det og gjøre det ubrukelig.

Hva gjør jeg med ubrukt Dyofix damfarge?

Oppbevar den på et kjølig, tørt sted med lokket godt på plass og bruk det til “påfylling” eller de neste årene. Lagret på denne måten har Dyofix lang holdbarhet.

Mork rett

ØNSKER DU RABATTER?

VÅRT NYHETSBREV HAR OFTE GODE TILBUD OG RABATTER TIL VÅRE LESERE!

Vårt nyhetsbrev sendes ukentlig, ofte med gode rabatter kun til våre lesere.