Installere landskapsinnhegning

Installasjon av landskapsinnhegning

Landskapsinnhegning er ofte brukt som innramming av jorder eller større områder brukt av hester eller andre husdyr.

Med våre post & rail kastanjehegn får du en innhegning som kan stå i mange år og som fra naturen side er naturlig impregnert. Samtidig er det vakkert å se på med sitt rustikke og naturlige utseende.
Stolpene er håndlaget, og hver stolpe og tverrligger har da sin egen unike form, og lager levende linjer i landskapet.

For at du skal ha en innhegning som står godt i mange år, er det nødvendig å gjøre et godt grunnarbeid. Følg våre instrukser under for å være sikker på et godt resultat.

IMG 5372 kopie

Forberedelser

• Lag først en skisse av gjerdet ditt.
• Finn en linje du ønsker å følge i terrenget. Hvis terrenget er svært ujevnt, jevn ut underlaget eller vurder å endre litt plassering.
• Ha følgende verktøy tilgjengelig:
-Spett
-Spade
-Sement
-Pukk\grus
-Jordbor
-Slegge (Helst i tre eller gummi)
-Spennesnor
-Drill
-Skruer (rustfritt stål, gulgalvanisert, sink-nikkel) 5 mm tykke (eller tykkere) og lengde 60/70 mm. Ta skruer med en torx bit, disse kan tåle høyere kraftoverføring.
-En god hjelper

Det kan også være nyttig og tidsbesparende om en har en traktor eller gravemaskin til å hjelpe med nedsetting av stolper

1

Installasjon

Stolpene slåes ned med maksimalt 2 meters avstand, men aller helst 1,5meter, og med med skråstag\støtte ved hjørnestolper.
Det er viktig at stolpene står godt om du skal ha glede av gjerdet lenge. For lavere høyder, 1m eller mindre, er det gjerne nok om stolpene er slått ned 30 cm. Vær dog oppmerksom på, at om gjerdet blir brukt som en barriere for ballspill, unger eller større hunder, anbefaler vi 40 cm. Også for gjerdehøyder over 1 meter, bør en prøve å få stolpene ned 40 centimeter dypt. Om ikke alle stolpene er mulig for denne dybden, er det viktig at det innimellom er noen stolper som står meget godt forankret.

 1. Start med en endestolpe eller et hjørne
 2. Strekk spennesnor\hyssingen i retningen du ønsker å installere innhegningen. Har du en organisk linje behøver du ikke følge dette steget.
 3. Lag det første hullet 60- 70 cm dypt cm dypt og 20 til 30 cm bredt. Vi anbefaler å plassere stolpene 65 cm dypt, dette er en ideell høyde til for eksempel et hestebeite. Avhengig av bruksområde kan du plassere dem i ønsket høyde.
 4. Plasser ut stolpen i ønsket øyde.
  -Fyll rundt stolpen med stabiliserende masse, pukk\gruss og press dette godt sammen så stolpen står godt. La det være igjen ca. 10 før toppen. Om nødvendig bruk sement for at stolpen sitter tilstrekkelig.
  -Fyll resten av hullet med jord. Slik sørger du for at stolpene har maksimal levetid da det er god drenering rundt.
 5. Ta en tverrligger og installer i nederste freste spor.
 6. Merk hvor stolpen ender. Pass på at den er vannrett.
 7. 10cm bak er midten der hulle til neste stolpe skal være.
 8. Grav hullet og plasser neste stolpe. MERK: Ikke fyll igjen enda!
 9. Plasser den nedre og øvre tverrliggeren (En ekstra hånd er nå velkommen), og sørg for at de sitter ordentlig i sporene på stolpen
 10. Om stolpen er rett og toppen vendt riktig vei, skru fast tverrliggerene. Første seksjon er nå fullført. Gjenta deretter for neste.

Se vårt utvalg av stolper og tverrliggere til landskapsinnhegning:

Kastanje – innhegning

Et rustikt klassisk hestegjerde, som med sine snodde former oppleves naturlig og vakkert. Håndarbeid tilvirket i Frankrike, har en lang levetid med sin naturlige impregnering. Velg mellom 2 eller 3 lekter.

innhegning

Trenger du hjelp

Om du ønsker hjelp til installasjon, har vi etablert samarbeid med et utvalg dyktige anleggsgartnere. Ta kontakt for forespørsel.

Mork rett

ØNSKER DU RABATTER?

VÅRT NYHETSBREV HAR OFTE GODE TILBUD OG RABATTER TIL VÅRE LESERE!

Vårt nyhetsbrev sendes ukentlig, ofte med gode rabatter kun til våre lesere.