Montere høybed

Montering av høybed

Ditt høybed mottar du som et samlesett, slik at du kan montere det enkelt selv der du ønsker det – i den størrelsen du ønsker. Vi har høybed i cortenstål og galvanisert, samt sneglekanter som sørger for at mordersneglen ikke får tak i grønnsakene.

Cortenstål modulene kommer i en koksgrå farge, men vil etter en kort stund få den naturlige flotte rustfargen. Det kan være lurt å bruke hansker, da stålkanter gjerne kan være skarpe.

hc 120 2

Forberedelser

• Ha følgende verktøy for hånden:
– 2 stk Skiftenøkler eller fastnøkler i størrelse 8
– Hansker
– En god hjelper

Monteringsinstruksjoner for høybed:

Først legges alle materialene på en flat overflate, helst der høybedet til slutt vil bli plassert.  Høybed endene legges med innersiden opp.  Etter dette monteres bolten, skiven og mutteren i et hull på enden som vist  på illustrasjonen nedenfor.  Mutteren, som ligger under kanten, klemmes opp og skru deretter ned bolten.

Steg1

Dette gjøres i alle ender, hvoretter endene og sidene er satt opp og montert som illustrasjonen nedenfor viser.  Monter om nødvendig først en ende og en side i en vinkel slik at den står stabil. Vær oppmerksom på at den bøyde kanten er toppen av bedet.

Steg2

Sett deretter de to sider og enden sammen med to andre sider og enden, slik at illustrasjonen nedenfor er oppnådd. Ved sammensetting brukes tverrstiverne, noe som sikrerstabilitet  i høybedet

Steg3

Til slutt strammes alle muttere og bolter.

Hvordan regne ut jordmengden til et høybed

Når du skal finne ut hvor mye jord du trenger til høybedet ditt, er det en enkel måte å gjøre det på. Dette avhenger selvfølgelig av om høybedet ditt er rundt eller firkantet. Hvis høybedet er firkantet, avhenger mengden jord som må være i høybedet av høyde x bredde x lengde.
Trenger du jord til et rundt høybed, er regnestykket litt annerledes.

Hvis du har et firkantet høybed, må det gjøres på følgende måte:

montering

Her tar du høyden (H), bredden (B) og lengden (L) i cm og ganger med hverandre, f.eks. 40x40x120, del deretter resultatet på 1000 for å få mengden jord du trenger i liter.

Altså 40x40x120 = 192 000 cm3. 192 000/1000 = 192 liter jord

Finn ditt høybed her:

plantekasse i galvanisert

Høybed av corten eller galvanisert

Våre modulsett er en smart løsning for å lage holdbare og vakre bed. De har en levetid på over 20 år, og du sparer dermed inn investeringen din etter kort tid i forhold til mindre holdbare alternativer av jern eller tre.

Mork rett

ØNSKER DU RABATTER?

VÅRT NYHETSBREV HAR OFTE GODE TILBUD OG RABATTER TIL VÅRE LESERE!

Vårt nyhetsbrev sendes ukentlig, ofte med gode rabatter kun til våre lesere.