Om cortenstål

Om Cortenstål – Hva er cortenstål ?

Cortenstål, også kjent som forvitringsstål, er en type stållegering som har et unikt rustlignende utseende og høy motstand mot atmosfærisk korrosjon. Navnet “Corten” kommer fra dets egenskaper, som er avledet fra kombinasjonen av ordene “korrosjon” og “strekkstyrke.”
Den primære fordelen med Corten-stål er dens evne til å motstå atmosfærisk korrosjon. Stålets naturlige oksidasjonsprosess skaper en beskyttende patina, som ikke bare gir det et unikt utseende, men også danner en barriere som beskytter det underliggende materialet mot ytterligere korrosjon. Dette gjør Corten-stål ideelt for utendørs bruk, som bygningsfasader, broer og skulpturer, som krever et materiale som tåler eksponering for elementene.
En annen fordel med Corten-stål er dets styrke og holdbarhet. Den har høy strekkfasthet, noe som gjør den til et ideelt valg for strukturelle applikasjoner som krever et sterkt og langvarig materiale. I tillegg krever det svært lite vedlikehold, noe som gjør det til et kostnadseffektivt valg i det lange løp.

Samlet sett gjør Corten-ståls unike utseende, motstand mot atmosfærisk korrosjon og styrke og holdbarhet det til et populært valg for en rekke utendørs bruksområder.

kunst corten
skjervegg corten
Corten skjermvegg eiketre 1 bruk alene
rundt corten hoybed 10cm 5
Mork rett

ØNSKER DU RABATTER?

VÅRT NYHETSBREV HAR OFTE GODE TILBUD OG RABATTER TIL VÅRE LESERE!

Vårt nyhetsbrev sendes ukentlig, ofte med gode rabatter kun til våre lesere.