Om Kastanje

IMG 0609

Kastanje

Våre kastanjegjerder blir dyrket og produsert i Frankrike, Belgia og England. Det er fra disse kanter de originale kastanjegjerdene kommer ifra.

Kastanje er sterkt og holdbart (20-25 år) og vil etter ett års tid få en nydelig grålig farge. Kastanje inneholder nemlig tannin, som er en naturlig forekommende syre i kastanje som forsinker råte, i motsetning til andre sorter som f.eks hassel. Derav den lange holdbarheten.

Gjerdet er enkelt å sette opp, vakkert å se på og ett rimelig alternativ til andre gjerder. De kan gjerne brukes for å holde ute husdør, og høns, som ett vakkert alternativ til tradisjonelle sauegjerder. De er også vanskelig å klatre over, og er således en god barriere for både unger og voksne.

Kastanjegjerde

Kastanjegjerde er et allsidig gjerdealternativ, som kan brukes som en permanent eller midlertidig barriere for å holde hundene dine inne (eller ute) og kyllinger i hagen. Kastanjegjerde er unikt på grunn av sin tradisjonelle produksjonsmetode og lange holdbarhet, da kastanje er rik på oljer, så ingen ytterligere behandling er nødvendig. Det finnes mange kopier med andre tresorter på markedet, så en skal være påpasselig at det er kastanje en velger, da andre alternativer kun vil vare noen år før de råtner.

Hvordan gjerdene blir produsert og hvordan de ser ut varierer etter hvilken region de kommer ifra; England eller Frankrike\Belgia.

kastanjerull

Engelsk Kastanjegjerde

De engelske gjerdene kløves og er dermed litt kraftigere en de franske. Dette gjør de også litt mer ujevne i avstand mellom spilene. De er naturlig vakre og passer spesielt fint inn i en skogseiendom, hage eller rundt jorder. Toppen av spilen er hugget, og mer butt enn et fransk gjerde. Ståltråden er tvunnet løsere rundt spilen, og stiftet fast.

Fransk Kastanjegjerde

De franske gjerdene er mer elegante, med sine spisse topper og rette spiler. Ståltråden er surret stramt fast rundt spilene, og avstanden mellom dem er dermed jevn langs hele spilen. Da spilene er litt smalere enn de engelske, kan vi levere disse helt ned til 2-3cm spileavstand.
I England surres ståltråden lett rundt, for deretter å bli stiftet fast i gjerdet. De franske\belgiske gjerdene får stråltråden surret stramt rundt spilene, slik at det ikke gir rom for at disse flytter seg eller faller ut, som vist på bildet.

gjerde med port

Klassiske franske kastanjegjerder

Vakre kastanjegjerder er et flott valg til enhver hage. Se gjennom et rikt utvalg gjerder og porter, og velg hvordan din hage skal rammes inn.

Mork rett

ØNSKER DU RABATTER?

VÅRT NYHETSBREV HAR OFTE GODE TILBUD OG RABATTER TIL VÅRE LESERE!

Vårt nyhetsbrev sendes ukentlig, ofte med gode rabatter kun til våre lesere.